Un atac cibernetic de amploare susținut de China a afectat "infrastructuri critice" în Statele Unite

Un atac cibernetic de amploare susținut de China a afectat "infrastructuri critice" în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2023

Un "actor cibernetic" sponsorizat de China s-a infiltrat în rețelele de infrastructură critică din SUA, a susținut Washingtonul, aliații săi occidentali și Microsoft avertizând că ar putea avea loc campanii similare în întreaga lume, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un aviz comun, autoritățile de securitate cibernetică din Statele Unite și alte țări au avertizat asupra unui "grup de activități" asociate cu "un actor cibernetic sponsorizat de stat în Republica Populară Chineză, cunoscut și sub numele de Volt Typhoon", scrie News.ro.

Foști directori ai OpenAI au strâns 450 de milioane de dolari pentru Anthropic, un startup AI rival susținut de Google CITEȘTE ȘI Foști directori ai OpenAI au strâns 450 de milioane de dolari pentru Anthropic, un startup AI rival susținut de Google

"Această activitate afectează rețelele sectoarelor de infrastructură critică ale Statelor Unite”, iar entitatea care efectuează atacul "ar putea aplica aceleași tehnici (...) în întreaga lume", au adăugat aceștia.

Într-o declarație separată, Microsoft a explicat că "Volt Typhoon" este activ de la jumătatea anului 2021 și a vizat, printre altele, infrastructura critică de pe insula Guam, care găzduiește o bază militară majoră a Statelor Unite în Oceanul Pacific.

Această campanie riscă "să perturbe infrastructura critică de comunicații dintre Statele Unite și regiunea asiatică în crize viitoare", a avertizat Microsoft.

"Comportamentul observat sugerează că actorul amenințării intenționează să spioneze și să mențină accesul (la infrastructură) nedetectat cât mai mult timp posibil", a adăugat grupul de tehnologie din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
it
china