Un bărbat a fost găsit vinovat pentru că a defăimat pe Facebook un activist și a dat ”like” unor comentarii insultătoare

Un bărbat a fost găsit vinovat pentru că a defăimat pe Facebook un activist și a dat ”like” unor comentarii insultătoare
scris 31 mai 2017

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost găsit vinovat de un tribunal elvețian pentru că a defăimat un activist și a dat ”like” unor insulte pe Facebook la adresa acestuia, cazul fiind o premieră juridică, notează The Guardian.

Bărbatul l-a acuzat de rasism pe un activist pentru drepturile animalelor, Erwin Kessler, și a dat ”like” unor comentarii defăimătoare la adresa acestuia, potrivit unui comunicat al tribunalului din Zurich, scrie News.ro.

Comentariile au fost făcute în 2015, în contextul unei discuții aprinse pe unele grupuri de pe Facebook care apără drepturile animalelor și în care se dezbătea dacă să li se permită animalelor să ia parte la festivaluri stradale, a scris cotidianul elvețian Tages Anzeiger.

Jucătorii din turism: ministrul Turismului vorbea serios când a propus ca brand oaia în locul frunzei CITEȘTE ȘI Jucătorii din turism: ministrul Turismului vorbea serios când a propus ca brand oaia în locul frunzei

Curtea a stabilit că nu contează faptul că afirmațiile de pe Facebook nu sunt ale bărbatului acuzat, însă a apreciat că prin folosirea butonului ”like” și-a însușit calomniile.

Bărbatul condamnat luni este primul sancționat pentru că a dat ”like” comentariilor altora.

Curtea a stabilit ca bărbatul să plătească o amendă de 4.000 de franci elvețieni (3.190 de lire sterline), însă decizia nu este definitivă. Acuzatul poate face apel.

Kessler a fost condamnat în urmă cu aproape 20 de ani pentru că a comparat ritual de tăiere a animalelor de către evrei cu practicile naziste. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
like