Microsoft testează un hardware și un software nou în vederea revenirii pe piața telefoanelor mobile

Microsoft testează un hardware și un software nou în vederea revenirii pe piața telefoanelor mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mai 2017

Microsoft nu a renunțat la pretențiile pentru zona de mobile, dorind să revină pe piață cu ceva proaspăt atât din punctul de vedere al hardware-ului, cât și al software-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două surse diferite și anonime din cadrul companiei susțin că Microsoft a început să testeze un nou smartphone propriu care folosește un sistem de operare ce arată diferit de ceea ce a oferit compania până acum.

Nu se cunosc alte date nici despre smartphone, nici despre schimbările survenite la nivel software. Cert este că Microsoft vrea să folosească arhitectura Windows 10 pentru a realiza o strânsă legătură între telefon și PC.

Microsoft nu a făcut un secret din faptul că vede telefonul cu Windows 10 ca o extensie a PC-ului cu acest sistem de operare, care le permite utilizatorilor să-și realizeze sarcinile fluent, indiferent că se află la PC sau folosesc telefonul.

Asus a prezentat tableta ZenPad 3S 8.0 CITEȘTE ȘI Asus a prezentat tableta ZenPad 3S 8.0

Conform surselor citate, se pare că Microsoft încearcă să pornească, din nou, de la zero, desprinzându-se de răposatul de Windows Phone. Este foarte posibil ca aplicațiile vechi să nu mai funcționeze pe viitorul sistem de operare.

Lipsa aplicațiilor ar putea să nu mai reprezinte o problemă la fel de mare ca în cazul lui Windows Phone dacă Microsoft reușește să crească ecosistemul aplicațiilor universale pentru Windows 10 – aplicații care funcționează și arată aproximativ la fel pe desktop, tablete și telefoane.

Noul proiect se află abia la început de drum, neexistând o dată estimată de finalizare. Cel mai probabil este vorba de cel puțin un an până când Microsoft va reveni pe piața smartphone-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
smartphone
windows 10