Un fost cadru Google pledează vinovat de furt de secrete industriale

Un fost cadru Google pledează vinovat de furt de secrete industriale
scris 20 mar 2020

Un fost inginer a pledat vinovat de furt de secrete de fabricație de mașini autonome de la Google și de faptul că le-a împărtășit cu concurenți achiziționați de către Uber, potrivit unei declarații semnate la San Francisco, relatează AFP.

Anthony Levandowski, în vârstă de 39 de ani, a lucrat la Google, unde a fost unul dintre membrii fondatori, în 2009, ai unui proiect intitulat ”Șofer”, în vederea dezvoltării mașinilor autonome, una dintre cele mai ambițioase inițiative a gigantului Internetului, scrie News.ro.

FOTO Facebook lansează un nou design pentru desktop, cu dark mode CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează un nou design pentru desktop, cu dark mode

El recunoaște că a descărcat o serie de documente, cu câteva luni înainte să demisioneze, în ianuarie 2016, inclusiv planuri ale sistemului Light Detection And Ranging (LiDAR) - un fel de rardar în care un laser înlocuiește undele electromagnetice.

Această tehnologie esențială viitoarelor mașini autonome urmează să servească la măsurarea distanței și să detecteze obstacole.

Anthony Levandowski conducea unitatea însărcinată să dezvolte acest LiDAR.

În august, el a fost inculpat de 33 de capete de acuzare.

El a pledat vinovat doar de unul dintre aceste capete de acuzare joi, în schimbul abandonării celorlalte.

Documentele furate au fost evaluate la o valoare între 550.000 și 1,5milioane de dolari.

Inginerul riscă până la zece ani de închisoare și o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
secrete industriale
google