Un nou malware targetează utilizatorii de WhatsApp

Un nou malware targetează utilizatorii de WhatsApp
scris 17 mai 2017

Un domeniu fals, care pretinde că ține de WhatsApp, păcălește utilizatorii popularei aplicații de chat să instaleze o extensie care este, de fapt, un malware.

Un nou atac cu malware, care nu a fost încă documentat de vreo firmă de securitate pentru a ști exact ce efecte produce, folosește o adresă web care pare, la prima vedere să aibă legătură cu WhatsApp.

Adresa falsă are în componență unele caractere chirilice pentru a păcăli utilizatorii să creadă că este site-ul oficial WhatsApp, arătând astfel: шһатѕарр.com.

Bursa se mișcă în tandem cu acțiunile Digi. A fost vedeta zilei CITEȘTE ȘI Bursa se mișcă în tandem cu acțiunile Digi. A fost vedeta zilei

Site-ul cu pricina promite utilizatorilor că le oferă o versiune de WhatsApp care poate fi personalizată prin schimbarea culorilor ferestrei. Doritorii sunt îndrumați să instaleze o extensie pentru browser-ul Chrome care a obținut aprobarea Google.

Mai mult, din falsul proces de verificare a contului face parte o etapă care presupune trimiterea link-ului către prieteni – pentru răspândirea virusului.

Falsa extensie a fost eliminată în cursul zilei de marți de Google din magazinul de extensii și aplicații pentru Chrome. Însă, nu înainte de a fi instalată de peste 16.000 de utilizatori atrași de mirajul unui WhatsApp colorat.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
virus