Un român consumă în medie 251 minute lunar de pe telefonul mobil și 78 de minute de pe fix

Un român consumă în medie 251 minute lunar de pe telefonul mobil și 78 de minute de pe fix
scris 23 feb 2016

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă și de internet pe mobil consumă lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri naționale (dintre care 64 în rețea proprie și 10 în afara rețelei) și vorbește în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (193 de minute), cât și în afara rețelei (58 de minute), conform datelor comparatorului de  tarife Veritel.ro.

Cifrele sunt aferente primului semestru al anului trecut și sunt în creștere față de decembrie 2014, conform datelor Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naționale (dintre care 21 în rețea proprie și 3 în afara rețelei) și vorbește în medie 83 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (64 de minute), cât și în afara rețelei (19 minute).

În ceea ce privește consumatorul intensiv, acesta utilizează lunar 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naționale (dintre care 192 în rețea proprie și 30 în afara rețelei) și vorbește în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (579 de minute), cât și în afara rețelei (174 minute).

ANCOM: Comparatorul de tarife telecom a redus de 8 ori numărul de oferte ale operatorilor, în ultimii doi ani CITEȘTE ȘI ANCOM: Comparatorul de tarife telecom a redus de 8 ori numărul de oferte ale operatorilor, în ultimii doi ani

"Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioară, se remarcă o creștere a traficului în afara rețelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementării de către ANCOM a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor în rețelele mobile și corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau naționale incluse", se arată într-un comunicat al ANCOM.

Totodată, pe www.veritel.ro au fost actualizate și valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu și intensiv de telefonie fixă.

Potrivit datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă apelează lunar 45 de minute în rețea și 33 de minute în afara rețelei.

"Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România în primul semestru din 2015, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea ofertei căutate", se mai arată în comunicat.

Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

În momentul afișării rezultatelor, utilizatorii veritel.ro primesc și alte detalii, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.

Accesul la această aplicație este gratuit, utilizatorii având acces imediat la ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.

Verital.ro a fost lansat în 2013 și conține 430.000 oferte de telefonie și internet fix și mobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
veritel.ro
consum
telefonie
internet