Un update de software a blocat televizoarele smart Samsung

Un update de software a blocat televizoarele smart Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 aug 2017

Inginerii Samsung “au reușit” să facă de nefolosit mai multe smart TV-uri ale companiei prin intermediul unui update de software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mulți posesori de smart TV-uri high-end Samsung din Marea Britanie s-au trezit cu televizoarele blocate complet, acestea nemaiputând fi folosite sub nicio formă. De vină este un update de software emis de Samsung și instalat automat pe televizoare.

Cotidianul britanic The Guardian susține că este vorba de mii de televizoare, unele care au costat 1.400 de lire sterline, adică aproximativ 1.500 de euro.

Britanicii revoltați au luat cu asalt forumul oficial al companiei coreene și au raportat probleme, bineînțeles, pe rețelele de socializare.

Samsung a emis un comunicat de presă confirmând existența și cauza problemei. Reprezentanții companiei au contrazis, însă, datele The Guardian, susținând că sunt afectate sub 200 de televizoare.

Apple ar putea lansa o nouă versiune de Apple TV cu suport 4K și HDR CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa o nouă versiune de Apple TV cu suport 4K și HDR

Alături de scuzele de rigoare, Samsung a promis un update rapid care să rezolve problema. Până la update, însă, reprezentanții serviciului de suport tehnic ai companiei încearcă să îndrume individual fiecare posesor de televizor afectat pentru a remedia temporar problema.

Samsung nu este la primul scandal în care sunt implicate smart TV-urile sale. Compania coreeană a fost acuzată în trecut că se folosește de televizoarele smart pentru a monitoriza acțiunile utilizatorilor săi, în scopuri de advertising.

De altfel, smart TV-ul în general a fost până acum un produs controversat inclusiv din punct de vedere tehnic. Sony, spre exemplu, a avut numeroase probleme tehnice cu televizoarele sale inteligente care folosesc sistemul de operare Android TV al celor de la Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smart tv