Google Assistant pentru iOS, lansat în Europa

Google Assistant pentru iOS, lansat în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 aug 2017

Asistentul virtual al celor de la Google este acum disponibil și în Europa, la câteva luni după lansarea acestuia în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Posesorii europeni de iPhone-uri pot și ei să folosească Google Assistant, asistentul virtual pe care Google urmează să-l implementeze într-o gamă largă de produse.

Disponibil deja pe smartphone-uri, tablete și difuzoare audio, acesta urmează să facă parte și din alte produse, iar primul pe listă pare să fie o pereche de căști care va răspunde la comenzi vocale și va citi informațiile astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să consulte telefonul.

Google Assistant este acum disponibil în Marea Britanie, Franța și Germania, urmând ca în viitorul apropiat să apară în App Store și pentru celelalte țări europene.

Apple ar putea lansa o nouă versiune de Apple TV cu suport 4K și HDR CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa o nouă versiune de Apple TV cu suport 4K și HDR

Spre deosebire de versiunea pentru Android, pe iPhone-uri și iPad-uri Google Assistant va oferi un set mai limitat de funcții. Spre exemplu, nu va putea fi folosit pentru seta alarme sau a înlocui Siri. Aceste limitări se datorează restricțiilor de acces la setul de funcții API impuse de Apple.

Pe de altă parte, Google Assistant va avea pe iOS un widget, prin intermediul căruia asistentul va putea fi folosit rapid, din orice aplicație.

Google Assistant pentru Android a fost lansat în 2016. Acesta a devenit disponibil pe iOS în Statele Unite în luna mai a acestui an, lansarea europeană venind la aproximativ trei luni distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google assistant
ios
iphone
ipad