UNICEF apelează la gameri pentru minarea monedelor virtuale

UNICEF apelează la gameri pentru minarea monedelor virtuale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2018

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite  a lansat un proiect pilot care folosește Ethereum minat de gameri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UNICEF recrutează fani ai jocurilor pe calculator care să „împrumute” din puterea de procesare a plăcilor video folosite pentru jocuri în scopul minării de Ethereum – cea mai populară monedă virtuală după BitCoin.

Proiectul, care se află abia în prima fază de testare, generând până acum aproximativ 900 de euro, face parte dintr-un efort mai larg al agențiilor ce țin de Națiunile Unite de a găsi întrebuințări pentru blockchain – tehnologia care stă la baza monedelor virtuale.

Blockchain-ul ține o evidență partajată a tranzacțiilor în cadrul rețelei de calculatoare care participă la proces. Această tehnologie este cheia tranzacțiilor financiare fără intermediari, precum bănci ori servicii gen Western Union.

Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere CITEȘTE ȘI Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere

World Food Programme, o altă agenție a Națiunilor Unite, a folosit deja un sistem bazat pe Ethereum și autentificarea prin scanare oculară pentru a livra vouchere de mâncare în valoare totală de 1,4 milioane de dolari în supermarket-urile din taberele de refugiați din Iordania, unde sunt aproximativ 10.000 de sirieni.

Prin folosirea tehnologiei blockchain, agențiile din cadrul Națiunilor Unite, precum UNICEF și WFP, au identificat trei avantaje majore: mijloace mai simple și mai rapide de donare, transparență mai mare a tranzacțiilor și rezolvarea problemelor ce țin de contractarea intermediarilor.

Pe de o parte, serviciile ONU nu ar mai trebui să plătească 3,5% din sumele donate care sunt reținuți de firmele care intermediază transferurile de bani. Pe de altă parte, ar fi eliminată corupția, care contribuie anual la pierderea a 30% din bugetul ONU pentru întrajutorare.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicef
blockchain
ethereum