Uniunea Europeană va acuza Apple de comportament anticoncurențial în legătură cu tehnologia de cipuri NFC

Uniunea Europeană va acuza Apple de comportament anticoncurențial în legătură cu tehnologia de cipuri NFC
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2021

Uniunea Europeană va acuza Apple de comportament anticoncurențial în legătură cu tehnologia de cipuri NFC, au declarat persoane apropiate situației, o măsură care ar expune compania la o amendă semnificativă și care ar putea-o obliga să își deschisă sistemul de plăți mobile companiilor concurente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul de iPhone-uri este în atenția comisarului pentru concurență Margrethe Vestager din iulie anul trecut, când  a lansat o investigație referitoare la  Apple Pay, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Îngrijorările preliminare sunt că cipul NFC al Apple care permite plățile de tipul tap-and-go, termenii li condițiile de utilizare a serviciului de plăți Apple Pay în aplicațiile și website-urile comercianților și refuzul companiei de a permite accesul firmelor concurente la sistemul de plăți.

De atunci, Comisia Europeană și-a restrâns atenția doar la cipul NFC, care poate fi accesat doar de Apple Pay, a spus una dintre surse.

Autoritatea competentă din UE pregătește acum o fișă de acuzație cunoscută sub denumirea de declarație de obiecții, care ar putea fi trimisă companiei Apple anul viitor, a spus una dintre surse.

Astfel de documente stabilesc de obicei practici considerate anticoncurențiale de către autoritatea de reglementare.

ANAF schimbă criteriile pentru lista marilor contribuabili CITEȘTE ȘI ANAF schimbă criteriile pentru lista marilor contribuabili

Comisia, care are alte trei cazuri împotriva Apple, a refuzat să comenteze.

Executivul UE poate amenda companiile până la 10% din cifra lor de afaceri globală pentru încălcarea normelor UE, care, pe baza veniturilor Apple din 2020, ar putea ajunge la 27,4 miliarde de dolari.

Apple, care a citat probleme de confidențialitate și siguranță pentru politica sa cu privire la Apple Pay, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Plățile cu NFC au crescut în popularitate parțial ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Disponibilitatea largă a Apple Pay și experiența superioară a consumatorilor pe un site web mobil sau în magazin îi oferă un avantaj competitiv față de rivali, potrivit unor analiști.

Apple Pay este, de asemenea, în atenția altor autorități de reglementare și autorități. Coreea de Sud a aprobat luna trecută un proiect de lege care interzice operatorilor majori ai magazinelor de aplicații, inclusiv Apple, să oblige dezvoltatorii de software să îi folosească sistemele de plată.

În 2019, Germania a adoptat o lege care impune Apple să își deschidă sistemul de plăți mobile companiilor concurente, pentru o taxă rezonabilă.

În același an, autoritatea antitrust din Olanda a început o investigație cu privire la App Store și cerința ca dezvoltatorii de aplicații să îi folosească sistemul de plată pentru achiziții în aplicație și să plătească un comision de 30% în primul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
apple
nfc