Uniunea Europeană va cere prin lege companiilor de tehnologie să ia măsuri pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor

Uniunea Europeană va cere prin lege companiilor de tehnologie să ia măsuri pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2022

Uniunea Europeană intenționează să propună o lege în lunile următoare pentru a solicita companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor, consolidând aranjamentele voluntare actuale, potrivit comisarului pentru Afaceri interne, Ylva Johansson, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Johansson a declarat publicației Welt am Sonntag din Germania că furnizorii de servicii de internet și firmele de rețele sociale au raportat 22 de milioane de infracțiuni legate de abuz sexual asupra copiilor în 2020, față de 17 milioane în 2019, dar că acestea sunt numai o fracțiune din numărul real, scrie News.ro.

Facebook va avea un Centru de Confidențialitate CITEȘTE ȘI Facebook va avea un Centru de Confidențialitate

”Voi propune o legislație în următoarele luni care va cere companiilor să detecteze, să raporteze și să elimine abuzul sexual asupra copiilor. Un raport voluntar nu va mai fi atunci suficient”, a spus Johansson.

Conform normelor actuale ale UE, rețelele de socializare și serviciile de poștă și mesagerie, cum ar fi Facebook  și Google, pot opta dacă să urmărească sau nu infracțiunile.

Johansson a spus că lupta împotriva abuzului asupra minorilor ar trebui să fie mai bine coordonată și este nevoie de un centru european specializat pentru a îmbunătăți prevenirea, aplicarea legii și sprijinul victimelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
tehnologie