Utilizatorii de iPhone și iPad vor vedea exact unde au fost urmăriți de aplicații

Utilizatorii de iPhone și iPad vor vedea exact unde au fost urmăriți de aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iun 2019

Apple pune mare preț pe intimitate în noile versiuni ale sistemelor sale de operare, unde un rol important îl are protejarea informațiilor despre localizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Utilizatorii care au instalat versiunea de test a noilor sisteme iOS 13 și iPadOS au descoperit noi opțiuni de informare și protejare a datelor despre localizare, opțiuni despre care nici Apple nu a vorbit în cadrul conferinței WWDC 2019.

iPhone-urile și iPad-urile vor afișa uneori mesaje prin care li se amintește utilizatorilor că o anumită aplicație are acces la datele de localizare. Din mesajul respectiv utilizatorul are opțiunea de a dezactiva accesul pentru aplicația în cauză.

Informarea nu se oprește un simplu reminder, ci explică utilizatorului și de ce are nevoie o anumită aplicație la datele de localizare și ce funcții le folosesc, pentru ca acesta să înțeleagă dacă accesarea locației este sau nu justificată.

Google cumpără un startup de analiză a datelor cu 2,6 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Google cumpără un startup de analiză a datelor cu 2,6 miliarde de dolari

Mai mult, utilizatorilor le va fi afișată și o hartă cu locurile în care aplicația respectivă a cerut coordonatele geografice, pentru ca aceștia să-și facă o idee despre cât de frecvent accesează datele de localizare o anumită aplicație.

Aceste mesaje vor avea rolul de a ajuta utilizatorii obișnuiți să înțeleagă mai mult despre ce presupune accesarea datelor de localizare și cum sunt folosite acestea de aplicații.

Tot legat de localizare, Apple a anunțat la WWDC 2019 că utilizatorii vor avea o nouă opțiune, care le va permite să acorde acces unei aplicații o singură dată la poziția geografică - opțiune utilă în cazurile în care o aplicație este folosită mai rar sau accesul la datele de localizare nu se justifică în orice situație.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
ipados
localizare