VIDEO Următoarea generație de Xbox va avea grafică 8K și stocare SSD

VIDEO Următoarea generație de Xbox va avea grafică 8K și stocare SSD
scris 10 iun 2019

Microsoft a prezentat primele informații despre următoarea consolă de jocuri a companiei, care ar trebui să aducă un spor important de performanță.

Compania americană a folosit prima zi a târgului de gaming E3 pentru a vorbi despre Project Scarlett, așa cum este numită intern următoarea versiune a consolei de jocuri Xbox.

Aceasta va folosi un procesor Zen 2 de la AMD și arhitectura grafică Radeon RDNA. De asemenea, viitoare consolă va beneficia de memorie RAM GDDR6.

Conform Microsoft, aceste upgrade-uri vor face Project Scarlett de patru ori mai puternică decât versiunea actuală de Xbox.

Lovitură pentru Facebook, Google și Amazon. G20 a convenit să stabilească reguli comune pentru taxarea companiilor din sectorul digital CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Facebook, Google și Amazon. G20 a convenit să stabilească reguli comune pentru taxarea companiilor din sectorul digital

Project Scarlett va avea suport 8K și va fi capabilă ofere până la 120 de cadre pe secunde. Aceeași consolă va folosi tehnologia ray-tracing și va suporta o rată variabilă de împrospătare a imaginii.

O altă noutate importantă este includerea unui SDD, care va fi folosit pe post de memorie RAM virtuală. Conform Microsoft, jocurile se vor încărca de 40 de ori mai rapid decât pe generația actuală de Xbox.

Împreună cu Project Scarlett, Microsoft va lansa și jocul Halo Infinite.

Compania americană nu a prezentat consola propriu-zisă în cadrul E3, însă a spus că aceasta va ajunge pe piață în toamna lui 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox
jocuri
consola