Serviciul de streaming pentru jocuri xCloud va putea fi testat din toamnă

Serviciul de streaming pentru jocuri xCloud va putea fi testat din toamnă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iun 2019

Posesorii de console Xbox vor putea testa noul serviciu de streaming Microsoft înaintea celorlalți utilizatori, compania americană lansând un program de preview în luna octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

xCloud, serviciul de streaming pentru jocuri pe care Microsoft îl dezvoltă în prezent, va avea două moduri de funcționare. Pentru posesorii de Xbox procesarea se va face pe consolă, în vreme ce în cazul celorlalți jocurile vor fi livrate din cloud.

Anunțul a fost făcut de Microsoft la E3, cel mai mare târg de jocuri. Compania americană a anunțat că pentru cei care dețin un Xbox, acesta va joacă rolului unui server xCloud personal.

În ceea ce seamănă cu funcția de streaming local a consolelor actuale, Xbox va putea livra conținutul către alte dispozitive, inclusiv telefoane, oriunde s-ar afla acestea, atâta vreme cât sunt conectate la internet.

Rețelele 5G ale Europei vor fi mai scumpe cu peste 50 de miliarde de euro dacă furnizorii chinezi vor fi excluși CITEȘTE ȘI Rețelele 5G ale Europei vor fi mai scumpe cu peste 50 de miliarde de euro dacă furnizorii chinezi vor fi excluși

Dispozitivele client, fie că sunt smartphone-uri, tablete sau PC-uri, vor putea folosi pentru jocuri controller-ele wireless pentru Xbox.

Microsoft nu a oferit detalii privind lansarea oficială și prețul abonamentului, însă a anunțat că posesorii de Xbox vor putea testa serviciul de streaming în luna octombrie a acestui an.

xCloud va consura direct cu PlayStation Now al celor de la Sony și recent anunțatul Google Stadiu.

Google pare să se fi mișcat mai rapid, deoarece serviciul companiei va fi disponibil încă din noiembrie, urmând să coste 10 dolari pe lună. Acesta nu va fi disponibil și în România de la început.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
xcloud
streaming
jocuri
microsoft