Valoarea acțiunilor SMIC, listate la Hong Kong, scade semnificativ, după ce SUA au înăsprit restricțiile de export

Valoarea acțiunilor SMIC, listate la Hong Kong, scade semnificativ, după ce SUA au înăsprit restricțiile de export
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2020

Valoarea acțiunilor Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) a scăzut luni cu peste 7% la Bursa de la Hong Kong, după ce Statele Unite au impus restricții de export, citând riscul folosirii pentru activități militare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Furnizorii anumitor echipamente către SMIC vor trebui acum să solicite licențe individuale de export, a informat Departamentul Comerțului din SUA. Autoritățile de la Washington au ajuns la concluzia că există "un risc inacceptabil" ca echipamentele furnizate SMIC să poată fi folosite în scopuri militare, scrie Agerpres.

Tenet - pentru al patrulea weekend pe primul loc în box office-ul nord-american. Peste 280 de milioane de dolari, încasări la nivel global CITEȘTE ȘI Tenet - pentru al patrulea weekend pe primul loc în box office-ul nord-american. Peste 280 de milioane de dolari, încasări la nivel global

Titlurile SMIC au scăzut cu peste 7,9%, ajungând la cel mai redus nivel din 29 mai.

Oficialii SMIC au precizat că nu au primit un aviz oficial privind restricțiile și au dat asigurări că nu au legături cu Armata chineză.

SMIC este cea mai recentă companie tehnologică de vârf din China care se confruntă cu restricții comerciale din partea SUA pe motive de securitate națională. 

viewscnt
Afla mai multe despre
smic
bursa
export