Veniturile și profitul Meta, în scădere. Zuckerberg: Ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, cu o concurență sporită, dar produsele noastre par să se descurce mai bine decât sugerează unele comentarii UPDATE Acțiunile cad

Veniturile și profitul Meta, în scădere. Zuckerberg: Ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, cu o concurență sporită, dar produsele noastre par să se descurce mai bine decât sugerează unele comentarii UPDATE Acțiunile cad
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2022

Veniturile sunt în scădere, profitul net s-a înjumătățit, iar numărul de utilizatori a stagnat: Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) trece printr-o perioadă dificilă, dar șeful său, Mark Zuckerberg, nu renunță și construiește în continuare metaversul, scrie agenția AFP, preluată de boursorama.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Acțiunile Meta s-au prăbușit cu 24%, în timp ce investitorii și analiștii au analizat scăderea profitului companiei din trimestrul trei și perspectivele slabe pentru trimestrul patru, transmite CNBC.

Titlurile se tranzacționau sub 100 de dolari pe unitate la deschiderea bursei de pe Wall Street, cel mai mic preț din 2016.

Grupul californian și-a văzut profitul net în cădere liberă la 4,4 miliarde de dolari în al treilea trimestru (-52% față de anul trecut), iar cifra de afaceri a scăzut cu 4%, la 27,7 miliarde de dolari, arată Hotnews.

Orange România numește un nou Chief Marketing Officer CITEȘTE ȘI Orange România numește un nou Chief Marketing Officer

„Ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, cu o concurență sporită, cu probleme de targetare a reclamelor și cu creșterea costurilor pentru investițiile noastre pe termen lung, dar trebuie să spun că produsele noastre par să se descurce mai bine decât sugerează unele comentarii”, a transmis Mark Zuckerberg.

Prețul acțiunilor companiei s-a prăbușit cu 12% după publicarea rezultatelor, apoi cu 19% după conferință, în tranzacțiile electronice de după închiderea Bursei din New York.

Gigantul rețelelor de socializare „stă pe picioare șubrede”, a declarat Debra Aho Williamson, analist la Insider Intelligence.

Bulletin, serviciul de newslettere pe bază de abonament, lansat nu cu mult timp în urmă de Meta, va fi închis.

Meta continuă curățenia menită să reducă cheltuielile companiei și mai închide un serviciu. A venit acum rândul lui Bulletin.

Lansat în ianuarie 2021, Bulletin a fost gândit ca un serviciu de newslettere pe bază de abonament care să concureze cu liderul nișei, Substack.

Meta Platforms a lansat un nou set de instrumente software gratuite pentru aplicații de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Meta Platforms a lansat un nou set de instrumente software gratuite pentru aplicații de inteligență artificială

Bulletin se adresa jurnaliștilor independenți, care-și puteau monetiza conținutul prin e-mail-uri informative trimise exclusiv celor care plăteau un abonament în acest sens.

În prezent, Bulletin este folosit de peste 120 de jurnaliști, printre se numără mai multe celebrități de peste ocean. Aceștia vor trebui să-și mute lista de abonați și conținutul pe altă platformă.

Bulletin va fi închis undeva la începutul anului viitor, anunță Meta, care face eforturi pentru a scădea cheltuielile și a crește veniturile. Compania își va reduce, pentru prima oară, numărul de angajați și urmează să închidă mai multe produse, timp în care va crește numărul de reclame afișate pe Instagram și Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
bulletin
newsletter