VIDEO Amazon realizează prima livrare folosind o dronă

VIDEO Amazon realizează prima livrare folosind o dronă
scris 15 dec 2016

Într-un exercițiu de marketing cu opțiuni practice neclare pentru viitor, Amazon a folosit pentru prima oară o dronă pentru a livra o comandă.

Evenimentul dat publicității miercuri seara a avut loc în regiunea Cambridge din Mare Britanie, pe 7 decembrie.

Înregistrarea publicată de Amazon arată un parcurs de 13 minute al unei drone electrice de dimensiuni medii care a zburat la altitudinea de 122 de metri. Faptul că reprezintă doar exercițiu de marketing pentru compania americană reiese și din produsele livrate: un dispozitiv de video streaming Fire TV (produs de Amazon) însoțit de o cutie cu popcorn.

Marea Britanie anunță că rețeaua 4G are o acoperire mai proastă decât în România sau Peru CITEȘTE ȘI Marea Britanie anunță că rețeaua 4G are o acoperire mai proastă decât în România sau Peru

Livrările cu drone fac parte din programul Amazon Prime Air, anunțat de șeful companiei, Jeff Bezos, încă din 2013. Cel puțin la nivel teoretic, Amazon pare să ia în serios în planurile sale de viitor această opțiune.

În practică, însă, livrarea cu drona, cel puțin în forma actuală, nu poate reprezenta o opțiune viabilă pentru zonele rezidențiale. În mediul rural, unde spațiul permite aterizarea și recepționare coletelor, va fi mult mai simplu, deși la nivelul tehnologic actual încă este o provocare.

Cel mai probabil, livrarea cu drona va fi un serviciu premium, oferit doar contra-cost și doar în anumite zone. Nu va avea posibilitatea să rezolve haosul livrărilor din perioada reducerilor de Black Friday prea curând.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
drona