VIDEO După 11 ani, cu o plecăciune, Samsung își cere oficial scuze angajaților care s-au îmbolnăvit și rudelor celor care au decedat ca urmare a condițiilor de lucru

VIDEO După 11 ani, cu o plecăciune, Samsung își cere oficial scuze angajaților care s-au îmbolnăvit și rudelor celor care au decedat ca urmare a condițiilor de lucru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2018

După 11 ani de procese și negocieri între compania coreeană și o parte din angajați, respectiv familiile acestora, Samsung și-a prezentat în mod oficial scuzele legat de bolile contractate și decesele survenite ca urmare a condițiilor de lucru din propriile fabrici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scuzele oficiale au făcut parte din înțelegerea la care cele două părți au ajuns în urma unui proces de mediere. Co-președintele Kim Ki-nam a făcut o plecăciune în cadrul unei conferințe organizate vineri la Seoul pentru a exprima regretul personal și al companiei pe care o reprezintă.

Samsung se scuză pentru faptul că nu a oferit condițiile necesare în fabricile sale de cipuri și LCD-uri pentru a evita îmbolnăvirea și decesul unora dintre angajați.

Acordul presupune și plata de compensații pentru toate incidentele petrecute începând cu 1984 în fabricile companiei. Un exemplu cinic este calcularea unei compensații în valoare de 132.000 de dolari pentru un angajat îmbolnăvit de leucemie.

Seria Galaxy S10 ar putea fi compusă din 4 modele, printre care unul cu șase camere foto CITEȘTE ȘI Seria Galaxy S10 ar putea fi compusă din 4 modele, printre care unul cu șase camere foto

Compensațiile convenite acoperă avorturile și bolile transmise urmașilor.

Leucemia și tumorile pe creier sunt unele din afecțiunile contractate de angajați în legătură directă cu condițiile de lucru din fabricile de LCD-URI și semiconductori.

Lupta legală a început în 2007, când tatăl unei angajate Samsung care a decedat din cauza leucemiei a refuzat înțelegerea propusă atunci de gigantul coreean.

De atunci, câteva zeci de angajați Samsung s-au organizat pentru a cere pe cale legală condiții mai bune și compensații. Unii dintre aceștia au rămas fără capacitatea de a munci în urma muncii, existând exemple în care angajații au fost nevoiți să-și vândă casele pentru a plăti spitalizarea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
angazati
fabrici