VIDEO&FOTO Facebook lansează Portal, o serie de dispozitive dedicate comunicării video

scris 8 oct 2018

Portal este cea mai nouă tentativă Facebook de a monta o cameră video și un microfon în casele utilizatorilor săi.

Facebook a prezentat două dispozitive cu ecrane mari, numite Portal respectiv Portal Plus, dedicate comunicării video între utilizatorii produselor sale.

Cele două au fost create în scopul folosirii pentru video chat într-un mod natural, spun cei de la Facebook. Acestea pot fi așezate pe un birou sau altă piesă de mobilă, fiind mai comode de folosit decât un telefon care ar trebui ținut în mână.

Cu Portal pot fi realizate convorbiri video între utilizatorii Facebook și Facebook Messenger. În afară de comunicare, acesta mai poate reda muzică prin Spotify sau Pandora (cel din urmă nu este disponibil în România) și video de pe Facebook Watch.

În mod curios, Portal nu poate fi folosit pentru a intra pe Facebook.

Microsoft a întrerupt actualizarea Windows 10 după ce update-ul a șters documentele personale ale unora dintre utilizatori CITEȘTE ȘI Microsoft a întrerupt actualizarea Windows 10 după ce update-ul a șters documentele personale ale unora dintre utilizatori

Portal folosește o cameră cu unghi larg, care este capabilă să identifice și să urmărească utilizatorul, la propriu, în timp ce se mișcă. Acesta se poate deplasa prin cameră în timp ce se este activ un chat video, iar camera îl va urmări și va face chiar zoom pe figura sa.

VIDEO&FOTO Facebook lansează Portal, o serie de dispozitive dedicate comunicării video

Noile dispozitive au un buton care oprește complet camera și microfonul. Cei de la Facebook spera că existența acestuia va convinge utilizatorii că au control asupra conexiunilor realizate de Portal.

Tot pentru a câștiga încrederea utilizatorilor, Facebook nu a inclus funcții de înregistrare video în cele două device-uri.

Google ar putea lansa o tabletă care nu folosește Android CITEȘTE ȘI Google ar putea lansa o tabletă care nu folosește Android

Din punct de vedere hardware, cele două dispozitive nu diferă foarte mult. Portal are un ecran HD de 10 inch, iar Portal Plus dispune de un display Full HD de 15,6 inch.

Portal Plus se mai poate lăuda cu două speakere mai puternice și un subwoofer, ce-l recomandă pentru muzică, precum și cu funcția de rotire a ecranului care-l face utilizabil atât pe înălțime, cât și pe lățime.

Portal va costa 200 de dolari, iar Portal Plus va putea fi cumpărat cu 350 de dolari. Ambele vor fi disponibile în luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
portal