VIDEO Google retrage rețeaua socială conservatoare Parler de pe platforma sa de descărcare a aplicațiilor. Care este replica firmei

VIDEO Google retrage rețeaua socială conservatoare Parler de pe platforma sa de descărcare a aplicațiilor. Care este replica firmei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 ian 2021

Google a anunțat vineri că a eliminat de pe platforma sa de descărcare a aplicațiilor rețeaua socială Parler, populară printre cei mai înverșunați susținători ai președintelui republican Donald Trump, din cauza prezenței mesajelor care incită la violență, informează sâmbătă AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul solicită ca toate aplicațiile disponibile în Google Play Store să implementeze o politică de "moderare robustă pentru conținut extrem" dacă găzduiesc și difuzează mesaje ale utilizatorilor, scrie Agerpres.

"Știm că mesaje care incită la violență în curs în Statele Unite continuă să fie difuzate pe Parler", a adăugat Google. "Având în vedere această amenințare continuă și imediată pentru siguranța publică, suspendăm disponibilitatea aplicației în magazinul online Google până când (Parler) rezolvă aceste probleme", conchide compania americană.

Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook CITEȘTE ȘI Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook

Surse ale Fox News indică presiuni ale adversarilor lui Trump către Google și Amazon pentru a proceda similar. Invitată de postul de televiziune de știri, Amy Peikoff, șeful de politici al Parler, a afirmat că aceasta ar pune compania în dificultate pentru că din câte știe accesul la Apple Store este singura cale de accesare de către deținătorii de iPhone a aplicației, iar Amazon deține servere deja utilizate de Parler. Deja rețeaua de socializare este încărcată de numărul de utilizatori în creștere masivă, iar pierderea unor servere noi s-ar adăuga presiunii.

Pe de altă parte, Parler nu înțelege să-și revizuiască politica. „Suntem în competiție cu alte platforme care au decis să-și urmărească clienții 24 de ore pe zi”, a spus Peikoff la emisiunea realizată de Tucker Carlson, cel mai vizionat talk-show la un post TV de știri. „Oamenilor nu le place să trăiască într-o lume a romanului lui Orwell 1984.”

Unele mesaje în general pe internet sunt, într.adevăr, de incitare, dar ele nu pot fi moderate instant decât prin urmărire în masă. „Moderarea necesită supraveghere 24 de ore pe zi. Nu este ceva care să fie în linie cu principiile Americii”, spune Peikoff.

Afirmând că Parler, deși și-a câștigat reputația de a fi platforma conservatorilor, este de fapt non-partizană, aceasta a menționat care este politica de business a companiei: „Doar dorim să oferim un loc în care oamenii pot veni și pot vorbi liber, unde nu vor fi notificări privind verificarea faptelor, unde să nu li se spună cum să gândească, ce să citească...” În plus, spre deosebire de Facebook, Google sau alte publicații care preiau datele clienților, Parler nu are această politică și se mărginește la a fi o platformă de comunicare. „Nu facem un jaf al datelor. Nu transformăm datele clienților în marfă pentru a le monetiza”,a  conchis Peikoff.

viewscnt
Afla mai multe despre
parler
google