Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump

Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump
scris 9 ian 2021

Twitter a suspendat definitiv, vineri, contul președintelui SUA, Donald Trump, "din cauza riscului de incitare în continuare la violență”, relatează BBC.

Twitter a declarat că decizia a fost luată "după o revizuire atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump”, scrie News.ro.

Windows 10 va afișa știri și vremea direct în taskbar CITEȘTE ȘI Windows 10 va afișa știri și vremea direct în taskbar

Joi, Facebook a decis să nu îi mai permită accesul lui Donald Trump pe platformă până cel puțin după învestirea noului președinte, programată pentru 20 ianuarie, a anunțat CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg.

Într-un comunicat transmis joi, Zuckerberg a spus: „Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legitimă a succesorului său ales, Joe Biden”.

„Decizia lui de a-și folosi platforma pentru a încuraja și nu a condamna acțiunile susținătorilor lui de la clădirea Capitoliului a tulburat, pe bună dreptate, oamenii din SUA și din lume. Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt prea mari”.

Zuckerberg a completat: „Astfel, extindem blocarea impusă conturilor lui de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat și pentru cel puțin următoarele două săptămâni, până ce transferul de putere este finalizat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
donald trump