VIDEO Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold

VIDEO Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2023

Pixel Fold, primul smartphone pliabil dezvoltat de Google, a fost prezentat, așa cum se anticipa, în prima zi a conferinței Google I/O 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pixel Fold folosește o balama verticală, la fel ca Galaxy Fold, care face ca smartphone-ul să fie închis și deschis asemenea unei cărți.

Avantajul acestei abordări este că pot fi acomodate două ecrane. Când telefonul este pliat, poate fi folosit ecranul extern, de 5,8 inch (2092x1080 pixeli, 408 ppi). Deschiderea scoate la iveală ecranul principal, de 7,6 inch (2208x1840 pixeli, 379 ppi). Ambele sunt de tip OLED, cu 120Hz rată de împrospătare.

WhatsApp testează o versiune pentru smartwatch-urile cu Wear OS CITEȘTE ȘI WhatsApp testează o versiune pentru smartwatch-urile cu Wear OS

Sistemul foto este compus din trei camere. Camera principală are 48MP (f/1.7) și este secondată de o cameră ultra-wide (f/2.2)  și una tele (f/3) , ambele cu 10,8MP. Acesta oferă un zoom optic 5x.

Pixel Fold se bazează pe chipset-ul Tensor G2 și are 12GB RAM, respectiv 256/512GB spațiu de stocare.

Bateria are 4.800mAh și este compusă din două celule, plasate în cele două părți ale dispozitivului pliabil. Google pretinde că autonomia va depăși 48 de ore.

Pixel Fold va costa de la 1.800 de dolari și va fi disponibil din luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone pliabil
pixel fold