Incendiu la o fabrică Samsung, din cauza unor baterii defecte

Incendiu la o fabrică Samsung, din cauza unor baterii defecte
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 feb 2017

Problemele cu bateriile continuă pentru Samsung, la o fabrică a companiei coreene având loc un incendiu provocat de baterii defecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Odată cu instituirea unor măsuri suplimentare de verificare a bateriilor, ca urmare a scandalului cu smartphone-ul Note 7, problemele Samsung cu bateriile păreau încheiate. Asta până când tot bateriile au provocat un incendiu la o fabrică din China a producătorului coreean.

Fără a intra în detalii, reprezentanții Samsung s-au limitat în a declara că un incendiu de mici dimensiuni s-a produs în cadrul unui depozit de deșeuri și că nici angajații, nici echipamentele nu au avut de suferit.

Conform agenției Reuters, incendiul a fost provocat de bateriile pe bază de litiu din cadrul unui atelier în care existau produse în curs de dezvoltare.

O eroare a dus la scăderea dramatică a numărului de abonați afișat pentru canalele de YouTube CITEȘTE ȘI O eroare a dus la scăderea dramatică a numărului de abonați afișat pentru canalele de YouTube

Fabrica este localizată în nordul orașului chinez Tianjin și aparține diviziei Samsung SDI, unul din cei doi furnizori de baterii implicați în scandalul smartphone-urilor Note 7 retrase de pe piață de Samsung tocmai din cauza bateriilor defecte care prezentau risc de explozie.

În ciuda faptului că Samsung susține că este vorba de doar un mic incendiu, reprezentanții pompierilor din Tianjin au declarat pentru Reuters că la fața locului au fost trimiși 110 pompieri și 19 camioane.

De altfel, pe înregistrările video postate pe YouTube de către locuitorii din zonă, se vede mult fum negru, care contrazice teoria unui incendiu minor

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
baterii
incendiu
video