VIDEO O companie nonprofit va crea o arhivă istorică a umanității pe Lună

VIDEO O companie nonprofit va crea o arhivă istorică a umanității pe Lună
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2018

Arch Fondation va trimite pe satelitul natural al Pământului milioane de articole Wikipedia despre istoria oamenilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Milioane de articole istorice de pe Wikipedia vor fi printate în format miniaturizat, stocate pe dischete din metal mai subțiri decât părul uman și trimise pe lună pentru a forma o primă arhivă a istoriei umanității în sistemul solar.

Fundația nonprofit Arch, fondată în 2015, vrea să pună la punct mai multe arhive ale istoriei și culturii umane, care să fie postate în diverse locuri din vecinătatea cosmică a Pământului, ca o cale de a inspira oamenii legat de spațiu.

Conform celor de la Arch, arhiva care urmează să fie trimisă în următorii doi ani pe Lună va rezista miliarde de ani, putând fi accesată în viitor de urmașii oamenilor.

HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain CITEȘTE ȘI HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain

Pentru acest proiect Fundația Arch colaborează cu mai multe companii, printre care și un startup numit Astrobotic, al cărui scop este acela de a deveni prima companie care face livrări pe Lună. Astrobotic construiește roboți și rovere care să transporte diverse încărcături pe suprafața Lunii.

Fundația Arch este cea care a creat unitățile miniaturale pe care a fost stocată trilogia Fundația a lui Isaac Asimov care, împreună cu un Tesla Roadster, a fost trimisă în spațiu de SpaceX cu racheta Falcon Heavy.

Ca și în cazul colaborării cu compania lui Elon Musk, articolele vor fi printate cu laser pe micile unități metalice de stocare, proces numit stocare optică 5D. Însă, de data aceasta, în loc de cuarț, mediile de stocare sunt construite din nichel. Nichelul nu este supus coroziunii, ceea ce-l va face să reziste mult mai bine condițiilor aspre din spațiu.

Unitățile de stocare din nichel vor avea o lungime de 1,7 centimetri și o grosime de 20 de microni. Pe o singură unitate încap aproximativ 16.000 de articole, ce vor putea fi citite cu un microscop optic standard, setat la un factor de mărire 1.000 X.

Kaspersky încearcă să-și recâștige credibilitatea prin mutarea unei părți a infrastructurii în Elveția CITEȘTE ȘI Kaspersky încearcă să-și recâștige credibilitatea prin mutarea unei părți a infrastructurii în Elveția

Toate unitățile care conțin articolele Wikipedia vor fi stocate în cadrul unor containere de dimensiunea unui CD în care vor încăpea, în total, între 25 și 50 de milioane de articole cu text și imagini.

În prima faza, arhiva va conține articolele istorice doar în limba engleză, însă există planuri și pentru trimiterea celor mai importante articole publicate pe Wikipedia în alte limbi.

Luna este doar primul loc în care va fi trimis o astfel de arhivă. Urmează expedierea unei arhive pe Marte și apoi vor fi luate în calcul și alte destinații din sistemul nostru solar.

viewscnt
Afla mai multe despre
luna
spatiu
wikipedia