VIDEO Primul telefon fără baterie demonstrează un posibil viitor al smartphone-urilor moderne

VIDEO Primul telefon fără baterie demonstrează un posibil viitor al smartphone-urilor moderne
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iul 2017

Oamenii de știință au creat primul telefon care funcționează fără baterie, cumulând avantajele unui consum redus și al alimentării solare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au construit primul telefon fără baterie, cei aflați în spatele proiectului susținând că este și primul telefon funcțional care nu consumă energie aproape deloc.

Practic, aceștia au găsit o metodă pentru a duce consumul spre zero și a putea lăsa generarea energiei necesare în seama unui mic panoul solar.

Conversia semnalului analog în semnal digital este operațiunea care consumă cea mai mare parte a energie unui telefon mobil. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii au găsit o metodă alternativă pentru realizarea acestei funcții.

Aceștia au transformat semnalul analog în digital folosind vibrațiile create de microfon și difuzor. Problema este că, în prezent, această metodă nu permite recepționarea și trimiterea simultană a informației.

33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului informatic al Poliției Române CITEȘTE ȘI 33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului informatic al Poliției Române

Cu alte cuvinte, comunicarea se realizează pe rând – mai întâi trimiterea semnalului, apoi recepționarea răspunsului. Din această cauză, acest dispozitiv funcționează deocamdată mai mult ca un walkie-talkie, decât ca un telefon veritabil.

Cantitatea redusă de energie necesară este generată de un panou solar montat pe o bază externă. În cazul unui telefon obișnuit, care consumă o cantitate mult mai mare de energie, un astfel de panou solar nu este suficient.

Pentru colectarea energiei, se folosesc undele radio emise de așa-numita bază. Oamenii de știință susțin că această bază ar putea fi instalată pe router-ele wireless și chiar pe turnurile operatorilor GSM.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon
smartphone
energie solara