Facebook își transformă sediul din Silicon Valley într-un cartier, cu locuințe și magazine pentru angajați

Facebook își transformă sediul din Silicon Valley într-un cartier, cu locuințe și magazine pentru angajați
scris 8 iul 2017

Compania Facebook, care operează cea mai populară rețea de socializare din lume, a realizat un proiect prin care intenționează să transforme sediul său situat în Silicon Valley, aproape de San Francisco, într-un adevărat cartier, cu sute de locuințe la prețuri abordabile și magazine pentru angajații grupului, relatează Le Figaro.

Proiectul, care ar trebui să transforme complet sediul Facebook din Campusul Willow, va permite reducerea problemelor legate de locuințe și de transport cu care se confruntă angajații companiei care lucrează la sediul central, potrivit reprezentanților grupului. 

Planurile “cartierului Facebook" urmează să fie realizate cu orașul Menlo Park, dar inițiatorii proiectului au precizat că va cuprinde 11.600 metri pătrați de suprafețe comerciale, cuprinzând magazine de toate tipurile sau farmacii.

"Lucrând cu comunitatea locală, obiectivul nostru în ceea ce privește campusul Willow este de a crea un sat integrat și mixt, care va furniza servicii mai mult decât necesare, locuințe și mijloace de transport, precum și birouri", a declarat vicepreședintele Facebook pentru facilități la nivel mondial, John Tenanes, citat de News.ro.

Sediul Facebook se află în locul fostului campus al Sun Microsystems, cumpărat în 2011.

Concret, Facebook intenționează să construiască 1.500 de locuințe în campusul Willow, din care 15% vor fi vândute la prețuri mai mici decât cele ale pieței, în condițiile în care angajații care lucrează în Silicon Valley se confruntă în ultimii ani cu o criză de locuințe.

În această lună, proiectul a fi prezentat autorităților locale din orașul Menlo Park, iar prima etapă a proiectului ar putea fi finalizată în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sillion valley
locuinte