VIDEO Startup-ul brașovean ATi Studios lansează, în colaborare cu Google, o aplicație pentru studierea limbilor străine cu ajutorul realității augmentate (AR)

VIDEO Startup-ul brașovean ATi Studios lansează, în colaborare cu Google, o aplicație pentru studierea limbilor străine cu ajutorul realității augmentate (AR)
scris 19 mar 2018

Startup-ul brașovean ATi Studio lansează o nouă aplicație pentru studierea limbilor străine cu ajutorul realității augmentate (AR), MondlyAR. Pentru a crea MondlyAR, aplicație pentru limbi străine care combină realitatea augmentată cu recunoașterea vocală, startup-ul românesc a colaborat cu gigantul american Google.

MondlyAR va fi disponibilă, inițial, în 7 limbi, urmând ca în luna august lista limbilor străine ce pot fi studiate cu această aplicație să ajungă la 30.

Realitatea augmentată introduce elemente virtuale în mediul real. Utilizatorii vor putea conversa cu un profesor virtual, capabil să ofere sfaturi legate de pronunție și sugestii de îmbogățire a vocabularului.

Aplicația va fi disponibilă în Google Play începând de azi. Lecțiile introductive sunt gratuite, dar costul unui abonament complet este de 9,99 dolari pe lună.

VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public

Compania ATi Studio, fondată de frații Alexandru și Tudor Iliescu, a lansat în 2014 aplicația de învățare a limbilor străine Mondly Languages. În august 2016, startup-ul a lansat primul chatbot (sistem care folosesește inteligența artificială pentru a comunica cu utilizatorii) pentru învățarea limbilor străine, acesta fiind integrat în aplicație. Mondly Languages a fost descărcată de peste 30 milioane de ori până în prezent.

Anul trecut, compania a lansat MondlyVR, varianta aplicației clasice Mondly în realitate virtuală (VR). Cu ajutorul unui dispozitv pentru VR, utilizatorul ajunge într-un tren, taxi, hotel sau restaurant virtual, unde se împrietenește cu personaje care folosesc inteligența artificială pentru a purta conversații în diferite limbi.

MondlyAR este construită de baza ARCore, SDK Google pentru realitatea augmentată, iar reprezentanții companiei afirmă că au colaborat "îndeaproape" cu Google pentru crearea aplicației AR.

viewscnt
Afla mai multe despre
ati studios
mondly
realitate augmentata
mondlyar
realitate virtuala
google
limbi straine
startup
apliatie
brasov