VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping

VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping
scris 23 oct 2020

Facebook a găsit, până la urmă, o cale de monetizare a WhatsApp, care constă în comanda de produse direct din ferestrele de chat.

Companiile vor putea vinde produse direct în WhatsApp, așa cum o pot face deja în Facebook și Instagram, a anunțat compania americană, care nu a oferit multe alte informații în afara unui scurt clip video.

Totul începe cu un mesaj trimis de utilizator magazinului de unde vrea să facă achiziția, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

FOTO Facebook Dating - lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Dating - lansat în România

Utilizatorul poate adresa și alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziția, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările.

Când s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziția direct din fereastra de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăți va fi Facebook Pay, deși compania americană nu oferit această informație.

Pentru Facebook, lansarea funcției de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunțat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut același lucru și în cazul celorlalte două rețele sociale ale companiei.

Pentru utilizatori ar putea reprezenta o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, ar putea să însemne și că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
shopping