VIDEO Windows 10 primește un widget cu știri și informații meteo

VIDEO Windows 10 primește un widget cu știri și informații meteo
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2021

Microsoft lansează cea mai palpabilă noutate pentru Windows 10 din ultima vreme și de departe cel mai mare upgrade pe care-l primește în ultimii ani taskbar-ul sistemului de operare - un widget opțional, care afișează știri, vremea și alte informații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După aproximativ trei luni de teste, Microsoft este gata să integreze în Windows 10 noul widget informativ care va afișa știri, informații meteo, rezultate din sport și evoluția bursieră.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Fluxul de știri poate fi configurat în funcție de preferințele personale, utilizatorul putând alege să fie afișate noutăți doar din domeniile care-l interesează și, bineînțeles, vremea va fi afișată pentru localitatea aleasă sau prin folosirea funcției de localizare.

La baza știrilor afișate se află Microsoft News, serviciul de știri al companiei. Acesta se laudă cu peste 4.500 de surse și folosește inteligența artificială pentru a învăța ce subiecte sunt relevante pentru utilizator, cu scopul de a crea un flux cât mai relevant și, probabil, în viitor, să-i afișeze reclame la fel de relevante.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Partea bună este că noul widget este opțional. Acesta poate fi activat și dezactivat la fel de ușor. De asemenea, este posibilă dezactivarea fluxului de știri și afișarea doar a condițiilor meteo direct pe taskbar.

Widget-ul începe de astăzi să apară celor care au instalat pachetul de update-uri pentru luna aprilie. Ca de obicei, implementarea se face treptat, astfel că va dura câteva săptămâni până când noua facilitate va ajunge la toți utilizatorii de Windows 10.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
widget
știri
meteo