VIDEO Windows primește o nouă funcție

VIDEO Windows primește o nouă funcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Windows va primi o funcție „Magic Eraser”, care permite eliminarea ușoară a unor elemente și detalii din fotografii, transmite publicația The Verge. Aceasta este similară cu cele de pe smartphone-urile Pixel de la Google și Galaxy de la Samsung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua funcție bazată pe inteligență artificială, numită Generative erase, va fi disponibilă pentru versiunile Windows 11 și Windows 10. Aceasta va putea fi găsită în aplicația Photos, inclusă în sistemele de operare, arată G4Media.ro.

Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14 CITEȘTE ȘI Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14

Generative erase va putea fi folosită, de exemplu, pentru eliminarea unei persoane dintr-o fotografie sau a oricărui alt element nedorit, precum un perete degradat. O caracteristică similară este disponibilă deja pe smartphone-uri premium oferite de companiile Google și Samsung.

Microsoft a arătat cum poate fi eliminată dintr-o imagine lesa unui câine folosind noua funcție:

VIDEO Windows primește o nouă funcție

Aplicația Photos cu funcție Generative erase va fi capabilă să înlăture inclusiv fundaluri din fotografii. Deocamdată, noua caracteristică este disponibilă pentru utilizatorii înrolați în programul Windows Insider. Aceștia primesc cele mai recente versiuni de Windows 11 și Windows 10 imediat ce devin disponibile. Generative erase va ajunge în versiunile publice ale sistemelor de operare dezvoltate de Microsoft peste câteva luni.

Microsoft nu a anunțat dacă fotografiile editate cu ajutorul Generative erase vor include sau nu date (metadate) sau marcaje (watermark-uri) care să indice acest lucru, într-o perioadă în care fenomenul deepfake ia amploare.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows
magic eraser