Vodafone negociază preluarea operatorului spaniol MasMovil

Vodafone negociază preluarea operatorului spaniol MasMovil
scris 25 sep 2020

Grupul britanic de telefonie Vodafone a demarat discuțiile pentru preluarea MasMovil, al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania, o tranzacție evaluată la șase miliarde de euro, susține cotidianul spaniol El Economista care citează surse din apropierea acestui dosar, transmite Reuters.

Publicația menționată susține că Vodafone, al treilea operator de pe piața de telefonie mobilă din Spania, negociază preluarea MasMovil cu cele trei fonduri de investiții care tocmai au preluat operatorul de telefonie mobilă, scrie Agerpres.

Amazon a prezentat noi produse precum o dronă pentru interior, alarme auto și două dispozitive noi Fire TV, la evenimentul de toamnă al companiei CITEȘTE ȘI Amazon a prezentat noi produse precum o dronă pentru interior, alarme auto și două dispozitive noi Fire TV, la evenimentul de toamnă al companiei

În urmă cu doar o săptămână, consorțiul Lorca Telecom BidCo, compus din fondurile de investiții KKR, Cinven și Providence, a preluat 86,41% din acțiunile MasMovil, o ofertă care evaluează compania la trei miliarde de euro. De asemenea, zilele trecute cele trei fonduri au înaintat o ofertă pentru a prelua și restul de 13,59% din acțiunile MasMovil.

Sursele citate de El Economista susțin că o consolidare a operatorilor de telefonie mobilă din Spania este inevitabilă având în vedere că piața s-a aglomerat odată cu intrarea celui de-al cincilea operator la începutul acestui an, prin lansarea mărcii Virgin Telco de către grupul Euskaltel.

Potrivit rezultatelor anuale publicate în luna februarie, MasMovil a raportat venituri totale de 1,7 miliarde de euro, 8,9 milioane de utilizatori dintre care 1,5 milioane la serviciile de Internet broadband fix și 7,4 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă. Pe piața de telefonie mobilă din Spania, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) și Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
masmovil