ByteDance a solicitat în China licență pentru exportul de tehnologie, pregătindu-se pentru acordul cu Oracle și Walmart

ByteDance a solicitat în China licență pentru exportul de tehnologie, pregătindu-se pentru acordul cu Oracle și Walmart
scris 25 sep 2020

ByteDance a solicitat în China licență pentru exportul de tehnologie, pregătindu-se pentru finalizarea acordului cu Oracle și Walmart prin care speră să oprească planurl guvernului american de a interzice utilizarea în SUA a aplicației de video-sharing TikTok, din motive de securitate națională, transmite Reuters.

Compania din Beijing a depus cererea la comisia municipală pentru comerț din capitala chineză și așteaptă decizia, a anunțat ByteDance pe platforma sa de știri online Toutiao, fără să se refere la negocierile privind operațiunile sale din Statele Unite, scrie News.ro.

Heineken vine pentru prima dată pe scena IAA Global Conference #Creativity4Better! CITEȘTE ȘI Heineken vine pentru prima dată pe scena IAA Global Conference #Creativity4Better!

Cererea a fost depusă la circa o lună de când China a modificat, prima oară în ultimii 12 ani, o listă a tehnologiilor pentru care sunt aplicate interdicții sau restricții de export. Aprobarea preliminară a cererii poate dura până la 30 de zile.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului din China, Gao Feng, a declarat joi că cererea a fost primită și că va fi gestionată în conformitate cu reglementările și procedurile în vigoare.

ByteDance a anunțat că acordul său cu Oracle și Walmart va crea o companie independentă în SUA și nu implică niciun transfer de tehnologie, deși Oracle va putea inspecta codul sursă al TikTok SUA.

De asemenea, ByteDance a spus că acordul are nevoie de aprobarea atât a Chinei, cât și a Statelor Unite.

Cu toate acestea, companiile implicate au publicat declarații contradictorii cu privire la termenii acordului la care au ajuns cu Casa Albă.

ByteDance a declarat că va înființa o filială în SUA numită TikTok Global, la care va deține 80% din acțiuni.

Oracle și WalMart au anunțat pe de altă parte că TikTok Global va fi în majoritate în proprietate americană, respectând un decret din 14 august al președintelui american Donald Trump, potrivit căruia ByteDance renunță la proprietatea TikTok în termen de 90 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
bytedance
tiktok
oracle