Vodafone va plăti peste 2 miliarde de euro pentru a deține integral compania germană de cablu Kabel

Vodafone va plăti peste 2 miliarde de euro pentru a deține integral compania germană de cablu Kabel
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Grupul Vodafone a oferit marți peste două miliarde de euro pentru a achiziționa participațiile deținute de acționarii minoritari în Kabel Deutschland Holding (KDG), într-o tranzacție menită să încheie bătălia juridică îndelungată cu fondul Elliott și alții pentru compania germană de cablu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Firma britanică, care în 2013 a cumpărat aproape 77% din Kabel, pentru 7,7 miliarde de euro, a anunțat că va oferi tuturor acționarilor minoritari ai KDG 113 euro în numerar pentru fiecare acțiune, scrie Agerpres.

VIDEO Un băiat de nouă ani, în fruntea topului Forbes al celor mai bine plătite staruri de pe YouTube în 2020 CITEȘTE ȘI VIDEO Un băiat de nouă ani, în fruntea topului Forbes al celor mai bine plătite staruri de pe YouTube în 2020

Acționarii care dețin 17% din acțiuni au acceptat oferta, astfel încât toate deținerile minoritare în cea mai mare companie de cablu din Germania se ridică la 2,12 miliarde de euro, a informat Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
kabel