Walmart și Microsoft au format un parteneriat strategic în domeniul tehnologiei cloud și inteligenței artificiale

Walmart și Microsoft au format un parteneriat strategic în domeniul tehnologiei cloud și inteligenței artificiale
scris 17 iul 2018

Gigantul sectorului de retail Walmart a format un parteneriat strategic cu Microsoft pentru utilizarea tehnologiei Cloud și a inteligenței artificiale, un semn că mariI rivali ai Amazon.com încep să se unească pentru a-și îmbunătăți competitivitatea, transmite Reuters.

Acordul pe termen de cinci ani va include întrega gamă de soluții cloud ale Microsoft, între care Microsoft Azure și Microsoft 365, pentru a facilita cumpărăturile făcute de clienți, a anunțat Walmart.

În cadrul parteneriatului, inginerii Walmart și Microsoft vor colabora pentru a transfera o parte semnificativă din walmart.com și samsclub.com pe Azure, scrie News.ro

Orange se extinde pe piața serviciilor cloud printr-o achiziție de 350 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Orange se extinde pe piața serviciilor cloud printr-o achiziție de 350 de milioane de euro

Walmart își dublează prezența pe segmentul comerțului electronic pentru a concura mai bine Amazon, iat Microsoft lucrează la o tehnologie care va elimina casierele și punctele de control din magazine, a relatat Reuters luna trecută.

Tehnologia Microsoft are rolul să ajute retailerii să țină pasul cu Amazon Go, formatul de magazin automatizat.

Producătorul softului Windows a prezentat această tehnologie retailerilor din întreaga lume și a discutat cu Walmart o posibilă colaborare, potrivit Reuters.

Walmart intenționează ca prin intermediul acestui parteneriat să se protejeze de ambițiile Amazon pe piața comerțului cu amănuntul și să își mărească prezența online.

viewscnt
Afla mai multe despre
walmart
microsoft