WhatsApp nu va mai funcționa pe unele versiuni mai vechi de iOS

WhatsApp nu va mai funcționa pe unele versiuni mai vechi de iOS
scris 23 mai 2022

WhatsApp anunță, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunța peste câteva luni la suportul pentru două dintre versiunile mai vechi ale sistemului de operare folosit de iPhone.

Din 24 octombrie, WhatsApp nu va mai funcționa pe iOS 10 și iOS 11, versiuni lansate în 2016 și 2017.

Afectați vor fi cei care dețin un iPhone 5 / iPhone 5c sau versiuni mai vechi. Ținând cont că iPhone 5 are deja nouă ani, numărul celor care încă îl mai folosesc ar trebui să fie destul de mic.

WhatsApp va elimina notificările pentru părăsirea grupurilor de discuții CITEȘTE ȘI WhatsApp va elimina notificările pentru părăsirea grupurilor de discuții

Chiar și așa, cei afectați de această schimbare vor trebui să facă update de iOS sau, dacă nu pot, să-și cumpere un iPhone mai nou.

Tot pe site-ul de suport pentru WhatsApp se arată că acest gen de decizie se ia în funcție de numărul de utilizatori ai platformelor - dacă un anumit sistem de operare ajunge să aibă foarte puțini utilizatori, compania decide că nu mai rentează să ofere suport pentru acesta.

De asemenea, se în considerare și securitatea. Versiunile vechi ale sistemelor de operare nu mai primesc update-uri de securitate, iar găurile acestora de securitate pot fi folosite pentru a ataca utilizatorii WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
ios