Apple deține peste jumătate din piața nord-americană de smartphone-uri

Apple deține peste jumătate din piața nord-americană de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2022

iPhone-ul continuă să impresioneze în privința vânzărilor, cel mai nou model ajutând Apple să crească spectaculos în America de Nord în primul trimestru al anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața de smartphone-uri din America de Nord a crescut în T1 cu 4%, creștere de care este responsabilă, în cea mai mare măsură, Apple.

Din cele 39 de milioane de unități livrate în total, 19,9 milioane au fost iPhone-uri. Astfel, Apple a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 45% și are acum o cotă de 51% piața nord-americană.

Netflix adaugă o funcție de redare aleatorie pentru copii CITEȘTE ȘI Netflix adaugă o funcție de redare aleatorie pentru copii

Canalys, care a realizat analiza, spune că succesul Apple vine din vânzările foarte bune înregistrate de cea mai nouă serie, iPhone 13. Însă, un rol important l-ar fi jucat și cel mai nou iPhone SE.

Al doilea producător după volumul vânzărilor este Samsung. Compania coreeană deține 27% din piață, după ce a crescut cu 1%.

În top 5 producători, unde se mai găsesc Lenovo și TCL, apare și Google, care, după atâția ani de când își dezvoltă singur smartphone-urile, a ajuns să dețină 3% din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone-uri