WhatsApp poate, în sfârșit, să realizeze conferințe video

WhatsApp poate, în sfârșit, să realizeze conferințe video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 iul 2018

WhatsApp a început implementarea facilităților care permit comunicarea video a până la patru persoane prin intermediul camerelor telefoanelor mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Promisă de Facebook încă din luna ianuarie, conferința video este acum lansată pentru WhatsApp și va fi disponibilă pe parcursul următoarelor zile atât utilizatorilor de Android, cât și celor de iPhone.

Transmisia în cazul conferințelor video a fost optimizată pentru a putea funcționa în orice condiții, inclusiv pe cele mai lente rețele și în zonele cu semnal slab.

Reprezentanții WhatsApp spun că nu contează calitatea conexiunii, singura condiție pentru a putea comunica video cu aplicația deținută de Facebook fiind existența unei conexiuni la internet.

Telegram lansează o funcție care face posibilă folosirea automatizată a documentelor de identitate pentru accesarea serviciilor digitale CITEȘTE ȘI Telegram lansează o funcție care face posibilă folosirea automatizată a documentelor de identitate pentru accesarea serviciilor digitale

Un alt avantaj pe care cei atenți la intimitatea personală online sau reticenți la produsele deținute de Facebook îl vor aprecia, este criptarea transmisiunilor prin intermediul aceluiași protocol folosit și pentru discuțiile în scris.

Marea limitare vine, însă, din faptul, că numai cel mult patru persoane pot fi conectate la o conferință video realizată de WhatsApp. Deși suficient pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți, această limitate scoate din schemă cazul utilizării în domeniul business.

La ultimul anunț oficial, care a fost făcut în luna februarie a acestui an, WhatsApp atinsese 1,5 miliarde de utilizatori care folosesc aplicația cel puțin o dată pe lună. Tot la acea dată, Facebook anunța că utilizatorii comunică în mod audio prin intermediul WhatsApp timp de 2 miliarde minute pe zi în medie.

Comunicarea audio prin intermediul WhatsApp este disponibilă din 2014, iar din 2016 utilizatorii acestei aplicații pot comunica și video.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
video