WhatsApp pregătește introducerea numelor de utilizatori

WhatsApp pregătește introducerea numelor de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2023

Cele peste două miliarde de utilizatori WhatsApp ar putea să aibă în curând posibilitatea de a folosi nume de utilizatori, în loc sau alături de numărul de telefon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De când exista WhatsApp, utilizatorii aplicației deținute acum de Meta au fost nevoiți să se autentifice pe baza numărului de telefon, ceea ce nu este cea bună soluție din punctul de vedere al protejării intimității.

Acest lucru s-ar putea schimba peste nu foarte mult timp prin introducerea numelor de utilizatori. Cel puțin asta reiese din codul conținut de cea mai recentă versiune beta a aplicației de Android.

Jocurile de Android pentru PC ajung în România CITEȘTE ȘI Jocurile de Android pentru PC ajung în România

Din câte se pare, aplicația va include posibilitatea alegerii unui nume de utilizator pentru toți cei care folosesc WhatsApp. Din păcate, în stadiul actual, nu se cunoaște exact cum va funcționa numele de utilizator.

Nu se știe dacă acesta va reprezenta doar o opțiune sau o va deveni o obligativitate și nici în ce fel va influența procesul de autentificare - dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea și adăugarea contactelor, fără implicații în procesul de autentificare.

Cert este că numele de utilizator reprezintă doar una din numeroasele funcții la care WhatsApp lucrează în ultima vreme. În ultimul an, s-a putut observa intenția Meta de a moderniza soluția de comunicare rămasă mult în urma concurenței în ceea ce privește funcționalitatea.

În urmă cu doar câteva zile, WhatsApp anunța o altă facilitate așteptată de mulți ani - editarea mesajelor. Acest lucru va fi posibil numai în primele 15 minute din momentul trimiterii unui mesaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
nume de utilizatori
chat
comunicare