Uniunea Europeană și Google vor dezvolta voluntar un pact privind inteligența artificială, înaintea adoptării unor reglementări

Uniunea Europeană și Google vor dezvolta voluntar un pact privind inteligența artificială, înaintea adoptării unor reglementări
scris 25 mai 2023

Grupul Alphabet, compania mamă a Google, și Comisia Europeană urmăresc să dezvolte un pact pentru inteligența artificială (AI) care să implice companii europene și non-europene, înainte să fie stabilite regulile care să guverneze tehnologia, a declarat miercuri comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, transmite Reuters.

Breton l-a întâlnit anterior pe Sundar Pichai, CEO al Google și al companiei-mamă Alphabet, la Bruxelles, scrie News.ro.

Alibaba concediază din forța de muncă la divizia sa de cloud computing CITEȘTE ȘI Alibaba concediază din forța de muncă la divizia sa de cloud computing

”Sundar și cu mine am fost de acord că nu ne putem permite să așteptăm până când reglementările AI devin efectiv aplicabile și să lucrăm împreună cu toți dezvoltatorii AI pentru a dezvolta deja un pact AI pe bază voluntară înainte de termenul legal”, a spus Breton într-un comunicat.

El a cerut, de asemenea, țărilor UE și parlamentarilor UE să finalizeze detaliile regulilor propuse de Comisie privind AI înainte de sfârșitul anului.

Ambele părți nu au început încă negocierile pentru a-și rezolva diferențele.

Îngrijorarea crește cu privire la potențialul AI, care se dezvoltă rapid, de a schimba modul în care funcționează societatea și întreprinderile.

Guvernele se străduiesc să găsească o modalitate de a controla consecințele negative fără a pierde beneficiile sau a înăbuși inovația.

Comisarul UE pentru Concurență, Margrethe Vestager, care s-a întâlnit și cu Pichai, a subliniat necesitatea de a acționa împreună.

”Avem nevoie de Legea AI cât mai curând posibil. Dar tehnologia AI evoluează cu o viteză extremă. Așa că avem nevoie acum de un acord voluntar asupra regulilor universale pentru AI”, a spus ea într-un tweet.

Microsoft va oferi Bing ca motor de căutare implicit în chatbot-ul viral ChatGPT al OpenAI CITEȘTE ȘI Microsoft va oferi Bing ca motor de căutare implicit în chatbot-ul viral ChatGPT al OpenAI

Uniunea Europeană și Statele Unite intenționează să intensifice cooperarea în domeniul inteligenței artificiale pentru a stabili standarde minime înainte de intrarea în vigoare a legislației, a declarat marți Vestager.

Vicepreședintele Comisiei, Vera Jourova, a declarat că și-a exprimat îngrijorarea în fața lui Pichai cu privire la răspândirea propagandei de război pro-Kremlin și a dezinformarii privind produsele și serviciile Google și riscurile dezinformarii în alegerile UE și naționale.

Pichai a fost de acord să analizeze problemele cu care se confruntă mass-media rusă independentă în monetizarea conținutului lor în Rusia pe YouTube, a spus Jourova.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
google