WhatsApp va adăuga mai mult control pentru funcția "last seen"

WhatsApp va adăuga mai mult control pentru funcția "last seen"
scris 12 nov 2021

În viitorul apropiat, utilizatorii WhatsApp vor putea alege individual persoanele cărora să nu li se afișeze când au fost ultima oară online.

"Last seen" este o funcție pe care aplicațiile de comunicare, nu doar WhatsApp, o folosesc pentru a le arăta utilizatorilor când a folosit ultima oară aplicația unul dintre prieteni, în caz că există motive îngrijorare legat de faptul că respectivul nu răspunde la mesaje.

Însă, de cealaltă parte, poate fi văzută ca un risc privind intimitatea, iar unii dintre utilizatorii preferă să ascundă această informație.

Firefox este disponibil în magazinul oficial de aplicații pentru Windows CITEȘTE ȘI Firefox este disponibil în magazinul oficial de aplicații pentru Windows

În prezent, WhatsApp oferă trei opțiuni privind funcția "last seen", care nu sunt suficiente în toate cazurile. Această informație poate fi afișată tuturor, doar contactelor și nimănui.

Modificarea pe care WhatsApp se pregătește să o lanseze este etichetată “My contacts except...” și va permite utilizatorului, dacă o alege, să specifice anumite persoane de pe lista de contacte cărora să nu le fie afișată informația pentru "last seen".

Alte aplicații oferă de multă vreme un control detaliat al acestei opțiuni. Telegram, spre exemplu, are o abordare chiar mai logică, permițând utilizatorilor să aleagă manual persoanele care pot vedea informația, această fiind ascunsă pentru toți ceilalți utilizatorii.

WhatsApp a implementat deja noua opțiune în versiunea beta a aplicației de Android, ceea ce înseamnă că este o chestiune de săptămâni, cel mult câteva luni, până când aceasta va fi accesibilă tuturor celor peste 2 miliarde de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
last seen