WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, de astăzi, cereri de finanțare pentru puncte de acces wireless gratuit în spații publice. LISTA localităților românești eligibile

WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, de astăzi, cereri de finanțare pentru puncte de acces wireless gratuit în spații publice. LISTA localităților românești eligibile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mai 2018

Localitățile din România pot depune, începând de astăzi, primele cereri de finanțare în cadrul programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de 1.183 de localități europene vor fi selectate în primă etapă în cadrul programului, fiecare țară participantă urmând să primească între 15 și 95 de bonuri valorice (între 225.000 euro și până la 1,425 milioane de euro).

Pentru a fi eligibile, localitățile trebuie să fie înscrise pe portalul dedicat WiFi4EU, lansat luna trecută. Potrivit Comisiei Europene, peste 17.000 de localități s-au înscris deja în program, bonurile urmând să fie acordate pe principiul “primul venit, primul servit”.

VIDEO Boston Dynamics va scoate la vânzare primul robot în 2019 CITEȘTE ȘI VIDEO Boston Dynamics va scoate la vânzare primul robot în 2019

Lista cu localitățile românești eligibile poate fi consultată aici.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8 000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

Pentru localitățile care nu vor primi bonuri în cadrul primei etape vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU.

viewscnt
Afla mai multe despre
wifi4eu
internet
wifi gratuit
bonuri valorice
program ue