Încep înregistrările pentru finanțarea punctelor de acces la internet wireless gratuit în spațiile publice

Încep înregistrările pentru finanțarea punctelor de acces la internet wireless gratuit în spațiile publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2018

Comisia Europeană (CE) a lansat, marți, portalul web WiFi4EU, unde localitățile din toată Europa sunt invitate să se înregistreze înainte de lansarea primelor cereri de proiecte la jumătatea lunii mai, în scopul de a obține finanțare din partea Uniunii Europene pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless, se arată într-un comunicat al forului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul WiFi4EU oferă bonuri în valoare de 15.000 euro pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice. Potrivit declarației președintelui CE, Jean-Claude Juncker, inițiativa WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public, scrie Agerpres.

Zuckerberg a evitat pierderi de zeci de milioane de dolari prin vânzarea masivă de acțiuni Facebook înainte de prăbușirea cotațiilor CITEȘTE ȘI Zuckerberg a evitat pierderi de zeci de milioane de dolari prin vânzarea masivă de acțiuni Facebook înainte de prăbușirea cotațiilor

Localitățile pot utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet gratuit
wi-fi