Windows 10 va dezinstala automat update-urile care creează probleme

Windows 10 va dezinstala automat update-urile care creează probleme
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2019

După un 2018 în care impresia generală a fost că update-urile de Windows 10 au creat mai multe probleme de cât au rezolvat, Microsoft vine cu o soluție care ar putea rezolva temporar cele mai grave situații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cazul în care un update de Windows 10 a creat o problemă ce nu poate fi rezolvată de sistemul de operare și este atât de gravă încât acesta nu mai poate porni, update-ul care a cauzat problema va fi dezinstalat automat.

Soluția de ultimă instanță a celor de la Microsoft folosește imaginile create înainte de instalarea update-ului care a cauzat problema, pentru a reveni automat la ultima stare cunoscută și salvată care a funcționat.

Când se va întâmpla acest lucru - când Windows 10 va dezinstala automat un update problematic - utilizatorul va primi un mesaj prin care va fi înștiințat că a fost eliminat un update care împiedica sistemul de operare să pornească normal.

Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani CITEȘTE ȘI Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani

Pentru a evita ca situația să se repete, update-ul automat al sistemului de operare va fi întrerupt pentru 30 de zile, vreme care, speră cei de la Microsoft, va fi suficientă pentru rezolvarea problemelor cauzate de actualizări.

Dezinstalarea automată va funcționa inclusiv pentru update-urile instalate manual de către utilizatori sau administratorii de sistem.

Soluția pe care Microsoft urmează să o implementeze vine după ce anul trecut toate update-urile majore au creat probleme pentru utilizatorii de Windows 10, iar Microsoft a decis ca în 2019 să se concentreze mai puțin de facilități noi și mai mult pe stabilitatea sistemului de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
update-uri
microsoft