Xiaomi a cerut în justiția SUA să fie scos de pe lista neagră a companiilor cu legături cu armata Chinei întocmită de Washington

Xiaomi a cerut în justiția SUA să fie scos de pe lista neagră a companiilor cu legături cu armata Chinei întocmită de Washington
scris 31 ian 2021

Xiaomi a depus vineri o plângere la un tribunal districtual din Washington împotriva Departamentului Apărării și cel al Trezoreriei Statelor Unite, producătorul chinez de smartphone-uri cerând să fie scos de pe lista oficială de companii care au legături cu armata chineză, transmite Reuters, preluată de News.ro.

La jumătatea lunii decembrie, administrația Trump a adăugat pe această listă Xiaomi și alte opt companii. Măsura obligă investitorii americani să își vândă activele la aceste companii până la un termen limită.

În această plângere, adresată secretarului Apărării, Lloyd Austin, și secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, numiți de președintele Joe Biden, Xiaomi afirmă că măsura este ”ilegală și neconstituțională” și afirmă că această companie nu este controlată de armata chineză.

Primele măsuri anunțate după incendiul de la Matei Balș - Un fond pentru siguranța pacienților. Vârstnicii și bolnavii cronici, prioritari la vaccinare CITEȘTE ȘI Primele măsuri anunțate după incendiul de la Matei Balș - Un fond pentru siguranța pacienților. Vârstnicii și bolnavii cronici, prioritari la vaccinare

Xiaomi a adăugat că restricțiile referitoare la investiții, care vor intra în vigoare pe 15 martie, vor provoca daune imediate și ireparabile” companiei.

Xiaomi a arătat că 75% din drepturile sale de vot, potrivit unei structuri ponderate, sunt deținute de co-fondatorii Lin Bin și Lei Jun, neexistând un drept de proprietate sau de control din partea unei persoane sau a unei companii afiliate armatei chineze.

Compania a adăugat că ”un număr substanțial” de acționari ai săi sunt americani și a notat că trei din primii 10 mari deținători de acțiuni ordinare sunt grupuri de investiții instituționale din SUA.

Care sunt concluziile necropsiilor victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș CITEȘTE ȘI Care sunt concluziile necropsiilor victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș

”Relațiile strategice ale companiei cu instituții financiare americane, esențiale pentru ca  Xiaomi să poată continua să acceseze capitalul necesar pentru a se dezvolta pe o piață extrem de competitivă, vor fi deteriorate semnificativ”, a afirmat compania.

”Mai mult decât atât, asocierea publică a Xiaomi cu armata chineză va afecta poziția companiei în raport cu partenerii de afaceri și cu consumatorii, provocând daune reputației care nu pot fi cuantificare sau reparate cu ușurință”, potrivit Xiaomi.

Departamentul Apărării și Departamentul Trezoreriei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi lista neagra
xiaomi armata chinei
xiaomi sua