Avertisment CERT-RO: O nouă metodă de atac, identificată la nivel european, se folosește de serviciul de mesagerie vocală al utilizatorilor de telefonie mobilă

Avertisment CERT-RO: O nouă metodă de atac, identificată la nivel european, se folosește de serviciul de mesagerie vocală al utilizatorilor de telefonie mobilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu o nouă metodă de atac, identificată la nivel european, care se folosește de serviciul de mesagerie vocală pentru a eluda sistemul de autentificare în doi pași pe dispozitivele utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Echipa CERT-RO vă supune atenției o metodă inovativă de atac care se folosește de căsuțele de mesagerie vocală ale utilizatorilor de dispozitive mobile. Atacatorul apelează serviciul de mesagerie vocală și se autentifică cu ajutorul unui cod PIN. Modul în care atacatorul reușește să obțină acel PIN este încă neclar, dar se presupune că metoda folosită în acest caz este brute force", atenționează specialiștii CERT-RO printr-o postare pe site-ul instituției.

Datacor pregătește lansarea internațională a echipamentelor produse la Bistrița. “În actualul context global, importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți.” CITEȘTE ȘI Datacor pregătește lansarea internațională a echipamentelor produse la Bistrița. “În actualul context global, importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți.”

Potrivit acestora, atacatorul vizează numere de telefon cu un statut special, unele de obicei extrem de ușor de reținut, de ex. Xx000000 sau xx333333. Acest tip de atac asupra mesageriei vocale a fost urmat de unul care viza contul de WhatsApp al clientului. Mai precis, atacatorul încearcă să obțină acces pe contul de WhatsApp al clientului, prin reconfigurarea WhatsApp cu numărul de telefon al victimei, scrie Agerpres.

"După ce a încercat să primească codul de acces prin SMS, WhatsApp va apela numărul de telefon al victimelor și, dacă apelul este redirecționat către mesageria vocală, va lăsa codul de acces ca mesaj vocal. Acest lucru permite atacatorului să recupereze codul de acces și să preia controlul asupra contului de WhatsApp asociat acelui număr de telefon, sau să creeze un nou cont WhatsApp folosind numărul victimelor. Un număr cunoscut folosit în acest atac este +16362025921. Luați în considerare verificarea jurnalelor de apeluri către mesageria vocală de la acest număr", explică specialiștii în securitate cibernetică.

Aceștia precizează că, momentan, nu au fost identificate astfel de atacuri asupra utilizatorilor din România și recomandă utilizarea unei aplicații dedicate autentificării în doi pași, care generează coduri care expiră în decurs de 30 sec.

viewscnt
Afla mai multe despre
cert-ro
mesagerie vocala