Xiaomi va începe să fabrice produse audio wireless în India

Xiaomi va începe să fabrice produse audio wireless în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Filiala indiană a companiei chineze Xiaomi va începe să fabrice produse audio wireless în India, printr-un parteneriat cu producătorul de electronice Optiemus, în cadrul strategiei de a-și dezvolta în continuare operațiunile în această țară, a anunțat compania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

continuare operațiunile în această țară, a anunțat compania luni, transmite Reuters.

Xiaomi India va realiza primul său gadget audio local la fabrica Optiemus Electronics din statul nordic Uttar Pradesh, a declarat compania într-un comunicat, reiterând că vizează o creștere cu 50% a producției de componente din surse locale până în 2025, scrie News.ro.

VIDEO Existența portului USB-C, confirmată de de prototipurile de iPhone 15 CITEȘTE ȘI VIDEO Existența portului USB-C, confirmată de de prototipurile de iPhone 15

Inițiativa vine în momentul în care producătorul mărcii de smartphoneuri Redmi a pierdut recent în fața rivalului sud-coreean Samsung poziția de cea mai mare companie de smartphoneuri din India.

Xiaomi nu a spus ce fel de produs audio va realiza în fabrica din India, dar este ”angajată să creeze mai multe astfel de colaborări pentru o gamă mai largă de categorii, în gama noastră de produse”.

Xiaomi, care produce la nivel local majoritatea smartphoneurilor și televizoarelor pe care le vinde în India, nu a spus când va începe să producă produsele audio.

Compania vinde difuzoare, căști, căști cu fir și fără fir în India.

Guvernul indian a presat companiile globale să investească în producția locală, ca parte a viziunii sale de a face țara să se bazeze pe producția proprie.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
india