Franța îl amenință pe Elon Musk cu interzicerea Twitter în UE

Franța îl amenință pe Elon Musk cu interzicerea Twitter în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2023

Twitter ”va fi interzis” în Uniunea Europeană (UE) în cazul în care încalcă reglementările, după ce rețeaua de socializare a lui Elon Musk a ieșit sâmbătă din Codul european al bunelor practici împotriva dezinformării online, amenință ministrul francez delegat însărcinat cu domeniul Digital, Jean-Noël Barrot, care și-a exprimat totodată îngrijorarea față de o viitoare reglementare europeană ”excesivă” în domeniul Inteligenței Artificiale (IA), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Twitter, dacă nu se conformează regulilor noastre, va fi interzis, în caz de recidivă, în Uniunea Europeană”, a subliniat la postul Franceinfo ministrul.

China a șters 1,4 milioane de postări pe rețelele de socializare, în urma unei anchete privind dezinformarea și alte fapte ilegale CITEȘTE ȘI China a șters 1,4 milioane de postări pe rețelele de socializare, în urma unei anchete privind dezinformarea și alte fapte ilegale

Această declarație intervine după ieșirea oficială a Twitter din Codul bunelor practici al UE împotriva dezinformării online, anunțată de către comisarul francez însărcinat cu Industria Thierry Breton, scrie News.ro.

Breton a subliniat, într-un tweet, că rețeaua de socializare condusă de către miliardarul Elon Musk este obligată legal să respecte reglementările europene.

”Twitter joacă un rol important în dezbaterea publică, dar nu ne putem asuma riscul ca o rețea de socializare ca Twitter să se lase luată ostatică de susținători ai dezinformării și, prin aceasta, dezbaterea noastră publică, democrația noastră să fie afectate”, a subliniat Jean-Noël Barrot.

”Acesta este motivul pentru care am stabilit reguli clare și trebuie ca twitter să se conformeze”, a insistat el.

Un român a câștigat al treilea mandat de primar într-o localitate din Spania CITEȘTE ȘI Un român a câștigat al treilea mandat de primar într-o localitate din Spania

Întrebat despre o viitoare reglementare europeană în domeniul inteligenței artificiale - IA Act -, aflată în prezent în dezbatere, ministrul francez a recunoscut necesitatea ”stabilirii unui cadru” de dezvoltare ai IA, însă a criticat poziția Parlamentului European (PE), care riscă ”să scoată UE din istoria tehnologiei”.

”În acest stadiu, poziția PE este excesivă, pentru că ea impune audituri obligatorii, obligații în domeniul transparenței excesive în acest tip de modele”, ca ChatGPT, estimează el.

Aceste tipuri de IA ”fac obiectul unei curse frenetice în care nu trebuie să ne lăsăm devansați. Altfel ne închidem în decenii de subjugare și dependență tehnologică”, a avertizat el, îndemnând la ”investiții” în acest domeniu.

”Este imperativ să dispunem, în lunile următoare, de modele ca cele dezvoltate de către acești giganți americani”, a conchis el, subliniind că Google a renunțat, pentru moment, să-și dezvolte IA Bard în UE, din cauza constrângerilor prevăzute de reglementări.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
twitter