YouTube, Instagram și Snapchat au depășit Facebook în preferințele adolescenților americani

YouTube, Instagram și Snapchat au depășit Facebook în preferințele adolescenților americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2018

YouTube, Instagram și Snapchat au depășit Facebook în preferințele adolescenților americani privind platformele de socializare, potrivit unui studiu al Pew Research Center.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre adolescenții americani cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, 51% spun că folosesc Facebook, citează Deadline. Dar această cifră este depășită cu mult de cei 85% care spun că folosesc YouTube, 72% care preferă Instagram și 69% care utilizează Snapchat, arată news.ro.

„Mediul social media în ceea ce îi privește pe tineri este destul de diferit de cum era în urmă cu trei ani”, a spus Monica Anderson, principalul autor al raportului. „Atunci, adolescenții foloseau cu precădere Facebook. Acum, ei nu mai sunt legați de o singură platformă”.

FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute

Pew a mai descoperit că 95% dintre adolescenți folosesc un smartphone, iar 88% au acces la un computer acasă. Totuși, doar aproximativ trei sferturi dintre ei au acces la un laptop sau desktop în gospodării unde venitul mediu este sub 30.000 de dolari pe an.

Cei mai mulți au declarat că sunt amatori de jocuri video, opt din zece fete spun că se dedică acestei activități, fie pe computer, console sau telefon mobil. În cazul băieților, cifra este mai mare: 97%.

Pentru acest studiu au fost chestionați 743 de adolescenți americani cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în perioada 7 martie - 10 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
facebook