YouTube lansează un instrument pentru protejarea conținutului original

YouTube lansează un instrument pentru protejarea conținutului original
scris 12 iul 2018

YouTube anunță lansarea Copyright Match, o facilitate care încearcă să limiteze numărul cazurilor de furt al conținutului original.

Noul instrument va scana automat fiecare nou video postat pe YouTube pentru a-l compara cu conținutul existent deja pe site.

În cazul în care este depistat un video similar cu altul deja postat, YouTube îl va notifica utilizatorul care a postat primul, considerându-l pe acesta deținătorul drepturilor.

STUDIU Peste 70% dintre respondenți sunt stresați de numărul mare de parole gestionate CITEȘTE ȘI STUDIU Peste 70% dintre respondenți sunt stresați de numărul mare de parole gestionate

Deja din această abordare se întrevede o mare problemă pentru creatorii de conținut. Aceștia pot posta un video pe alt site, precum Facebook sau Vimeo, de unde poate fi descărcat și postat pe YouTube. În acest caz, cel care l-a postat primul pe YouTube va fi considerat deținătorul drepturilor chiar dacă nu este și creatorul original.

În momentul în care YouTube depistează o copie a unui video existent deja pe site, va contacta utilizatorul considerat creator și îi va oferi trei opțiuni: ștergerea de pe YouTube a copiei, contactarea celui care a postat copia sau permiterea copierii.

Noul instrument va putea fi folosit în următoarele săptămâni de canalele cu peste 100.000 de abonați, urmând ca ulterior să fie disponibil unui număr mai mare de creatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video