iOS 13 va oferi posibilitatea scrierii prin swipe

iOS 13 va oferi posibilitatea scrierii prin swipe
scris 6 iun 2019

Tastatura din viitoarea versiune de iOS le va permite utilizatorilor să scrie cuvinte întregi fără să ridice degetul de pe ecran.

Prezentat oficial în cadrul WWDC 2019, iOS 13 va oferi o opțiune numită QuickPath de Apple, dar care nu este altceva decât facilitatea cunoscută pe alte smartphone-uri drept swipe typing.

Scriea prin swipe înseamnă că în loc să apese și să ridice degetul pentru orice literă, utilizatorul va plimba pur și simplu degetul peste literele care compun un cuvânt, fără să ridice degetul până la completarea acestuia.

Această formă de scriere, odată deprinsă, reprezenta o alternativă mai rapidă la tastarea fiecărei litere în parte. Și în cazul acestei forme, un rol important îl joacă funcția de autocorectare, ce poate intui corect de cele mai multe ori cuvântul vizat în funcție de context.

Pe ce modele de iPhone și iPad vor rula iOS 13 și iPadOS CITEȘTE ȘI Pe ce modele de iPhone și iPad vor rula iOS 13 și iPadOS

Apple lansează foarte târziu această funcție, care există pe telefoanele cu Android de mulți ani și este inclusă de mai multe tastaturi, inclusiv de tastatura oficială a celor de la Google, GBoard.

Până acum, singura posibilitate de a folosi această tehnică pe iPhone era instalarea unei tastaturi terțe, însă tastaturile terțe funcționează, de regulă, greoi și nu oferă o experiență la fel de bună ca tastatura implicită.

Rămâne de văzut cât de bine se va descurca noua funcție de scriere cu limba română. Spre deosebire de Android, iOS nu oferă suport complet pentru limba română, lipsind funcția de autocompletare și sugestiile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
ios
tastatura
swipe